ПУЛС ИНДУКЦИОНЕН ДЕТЕКТОР OKM PULSE NOVA

3 700,00 лв.
 • Марка: OKM
+ -
Цена: 3 700,00 лв.
Купи
Продуктът е успешно добавен в количката
Моля, изберете:

☎ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ 0888-509-001

 

 OKM Pulse Nova

 • Метален детектор с импулсна индукция (PI): разработен за търсене на естествено злато и откриване на метал
 • Дълбочина на измерване:  до 3 м (9,8 фута)
 • Случаи на употреба: Идеален за търсачи на естествено злато, военно търсене и промишлена употреба
 • Откриваеми предмети: Естествени златни и метални предмети от всякакъв размер, разработени за игнориране на нежелани боклуци, като капачки за скрап или алуминиево фолио
 • Лесен за използване за неопитни потребители и запознати с PI детектори: само 2 предварително зададени контрола за сила на звука и чувствителност

  НОВ ДЕТЕКТОР: Импулсен индукционен металдетектор със сменяеми търсещи бобини.

  PI металотърсачи като OKM Pulse Nova са идеални за започване на приключение за търсене на съкровища благодарение на лесното му боравене. Те се използват и за търсене на злато и се използват от службите за обезвреждане на взривни устройства. Индукционният детектор Pulse Nova предлага различни намотки за търсене, осигуряващи добро откриване и дълбочина при търсене на естествено злато, монети, бижута и милитари.

  Специални характеристики на Pulse Nova:

  • Дълбочина на откриване до 3 м (9,8 фута) 
  • Бързо сканиране на големи площи
  • Лесна локализация на обекти (Точно определяне)
  • Подходящ и за използване в гъсто вегетирани райони
  • Подходящ и за използване на силно минерализирана почва (включително солена вода)
  • Игнорира повечето нежелани дребни предмети като алуминиево фолио
  • Сменяеми намотки за търсене
  • Водоустойчиви търсещи бобини за търсене на злато в плитки води

    

    

   

ХАРАКТЕРИСТИКА

-Сменяеми сонди

-Регулиране на височината

-Индуктивна търсеща бобина

-LED осветление

-Звук на живо

-Акумулаторна батерия с голям капацитет

-Високоговорител

-Безжична технология

  

ОПИСАНИЕ

Дори древните гърци са знаели, че има много неща, които да откриете в нашия свят. В допълнение към елементите на нашата земя, блещукането на звездите на нощното небе ги очарова толкова много, че преди стотици години бяха разработени устройства за проникване в тайните на Вселената. Като производител на металотърсачи, ние оставаме на земята и посвещаваме новия си „Star“ Pulse Nova на откриването на интересни предмети под земята.

Металотърсачът Pulse Nova PI от OKM осигурява изключително ефективно сканиране на земята, откривайки изгубени бижута като пръстени, обеци, естествено злато като златни късчета и военни предмети, като стари оръжия и боеприпаси на дълбочина до 3 м ( 9,8 фута).

 

Откриване на метал на дълбочини до 3 м (9,8 фута)

PI металотърсач

Pulse Nova може да достигне огромна дълбочина благодарение на прилагания метод за импулсна индукция. Индукцията на импулса (PI) предлага ключови предимства пред другите техники за измерване, за да позволи тези дълбочини на откриване:

 • Търсещата намотка на металотърсача PI може да бъде увеличена по желание. Колкото по-голяма е намотката на металотърсача, толкова по-голяма е дълбочината на търсене.
 • Принципът на работа на детектора позволява особено висока мощност на предаване, така че обектите могат да бъдат открити на по-голяма дълбочина.

Възможно най-дълбокото откриване на метални предмети в земята винаги зависи от фактори като размера и разположението на предметите и естеството на земята. Тези фактори се прилагат като цяло, т.е. за всички металотърсачи:

 • Колкото по-голям е обектът, толкова по-дълбоко металотърсачът може да го открие.
 • Колкото по-дълго обектът е бил под земята, толкова по-добре може да бъде открит. (Хало ефект)
 • Колкото по-голяма е намотката на металотърсача, толкова по-дълбоки обекти могат да бъдат открити.
 • Проводимостта, формата и разположението на обекта са определящи за точността на откриване.
 • Съставът на почвата и почвените слоеве влияят върху дълбочината на измерване.

  В сравнение с пасивно измерващите наземни скенери OKM, импулсният индукционен металотърсач Pulse Nova има допълнително предимство: той постига недвусмислени измерени стойности дори в силно минерализирани почви и по този начин може директно да открива естествено злато и бижута от благородни метали.


  Тестовете с намотки при оптимални условия (тестова среда: въздух, чувствителност: максимална) постигнаха следните дълбочинни характеристики с PI металотърсач OKM Pulse Nova:


    Търсещи бобини Delta18 и Omega18 Търсещи бобини Delta38 и Omega38 Бобина на рамката Xi104
  Златен къс ⌀ 5 мм 18 см 17 см -
  Златна монета ⌀ 20 мм 23 см 25 см -
  Златен пръстен ⌀ 22 мм 17 см 34 см -
  Сребърна монета ⌀ 24 мм 22 см 35 см -
  Сребърна монета ⌀ 40 мм 31 см 45 см -
  Монета от 1 EUR 28 см 43 см -
  Кутия за напитка 0,5 л 65 см 110 см 155 см
  Бензин 20 л 115 см 180 см 255 см
  Стоманен варел DIN EN 210 115 см 180 см 310 см

   

  Как работи PI металотърсачът

  Просто включете металотърсача, започнете да вървите и да се въртите! Но точно там започва истинската работа в детектора за импулсна индукция. След включване на избранната от Вас сонда, Pulse Nova автоматично я идентифицира и стартира подходящите процеси за вашето успешно търсене на съкровища и злато.

  Как PI открива метални предмети

  Детекторът за импулсна индукция Pulse Nova следва принципа на управляван от времето осцилатор, който използва променлив ток за генериране на магнитно поле в намотка. Това се изпраща в земята и генерира вихров ток и по този начин реагира на заровения метален предмет. Получената електрическа проводимост в металния обект се открива от Pulse Nova като "смущение" - т.е. аномалия - и се отчита чрез акустични сигнали.

  По този начин бижута, изработени от благородни метали като злато и сребро, но също така и феромагнитни предмети, както и естествени златни минерали и златни късчета могат да бъдат открити директно.

  PI металотърсач със слушалки

  Целево търсене с Pulse Nova

  Благодарение на начина, по който работи и на различните намотки, търсачите могат да се фокусират добре върху своите целеви обекти: С голямата сонда за търсене, както и с рамката, могат да бъдат поставени малки предмети като капачки за бутилки и малки парчета алуминиево фолио, които ще бъдат  игнорирани. Но внимавайте: Дори единични монети не могат да се показват при използване на големите търсещи бобини! В зависимост от приложението и целевия обект, не забравяйте да изберете подходящата сонда:

  • Голяма бобина за търсене, голямо магнитно поле: могат да се намерят главно по-големи метални предмети.
  • Малка търсеща бобина, малко магнитно поле: По-малки обекти също могат да бъдат открити.


   Металотърсач с интуитивна работа

   Контролен блок Pulse Nova

   Ясно структуриран контролен панел

   Pulse Nova е в състояние да локализира заровени метални предмети в различни почви, без да се налага първо да разкопава района. Благодарение на лекотата на използване на металотърсача PI и неговите взаимозаменяеми търсещи сонди, резултатите могат да бъдат получени бързо и лесно.

   Контролният блок има два въртящи се копчета за регулиране на чувствителността и силата на звука. За особено интуитивна и езиково независима операция дисплеят беше напълно пропуснат. Акустичната обратна връзка информира потребителя директно чрез високоговорител или Bluetooth слушалки за открити метални предмети.

    

   PI металотърсач за търсене на съкровища

   Телескопичен прът за удобна употреба

   Детекторът Pulse Nova PI се доставя с телескопичен прът. Има регулируем подлакътник, така че металотърсачът да лежи удобно и балансирано в ръката ви. Дължината на връзката може да се регулира.

   Само с няколко прости стъпки към телескопичния прът отгоре може да се прикрепи контролен блок и фенерче. В долния край е прикрепена желаната намотка за търсене. 

    

   Точно определяне с PI металотърсач

   След като металотърсачът намери обект, е време за точно определяне на обекта: Първо, с бавни размахващи движения над обекта се определя точното положение. Постепенно стеснявайте точката на аномалията, като продължавате бавно да люлеете металотърсача от различни посоки над откритата аномалия. Интензивен звуков сигнал показва точното положение и размера на обекта.

    

    

   Точно определяне с PI металотърсач - Стъпка 1Точно определяне с PI металотърсач - Стъпка 2

   Металотърсач с различни търсещи намотки

   Металотърсачът Pulse Nova PI се доставя стандартно с двойно навита моно сонда. Благодарение на своя дизайн, тази намотка осигурява особено добри дълбочинни резултати при откриване на метални предмети, като благородни метали, злато и сребро, но също и черни метали в земята. В зависимост от областта на приложение и личните предпочитания, можете да избирате от два дизайна на търсещите сонди за OKM Pulse Nova:

   Търсещи бобини Delta38 и Delta18
   Делта за търсеща сонда: Търсачите на военни обекти на полето и в плитки води използват предимно отворени търсещи сонди като Delta. Отворената сонда е с няколко грама по-лека и по-лесна за работа, особено под вода.
   Търсещи бобини Omega38 и Omega18
   Омега търсещи сонди : Опитните търсачи на злато обикновенно използват детектори със сонди от твърди плочи. Търсещата намотка Omega е особено подходяща, когато се използва в каменисти места, тъй като не се забива върху камъни или храсти.

   Изберете дизайна, който отговаря на вашите изисквания! По отношение на функционалността и обхвата няма разлики между търсещите сонди OKM Omega и OKM Delta.

    

   Допълнителни намотки за търсене за разширени възможности за приложение

   Металотърсачът Pulse Nova PI е оборудван с голяма търсеща бобина - Omega38 или Delta38 - като стандарт. Тази търсеща бобина е идеално подходяща за търсене на злато, търсене на съкровища, военно търсене и на взривни устройства. Тъй като търсещата намотка е водоустойчива, тя може да се използва в плитки води като потоци, реки, езера, както и в солена вода.

   Намотка за търсене на PI металотърсач в плитка вода

   Вариантът Plus на OKM Pulse Nova допълнително включва малката моно намотка - Omega18 или Delta18 - както и намотката Xi104 рамка.

   Малка търсеща бобина OKM Pulse Nova
   Предимство на малката търсеща бобина:  Малката търсеща бобина може да бъде прикрепена към телескопичния прът само за няколко стъпки, точно като голямата. Поради по-малката си обиколка, той генерира по-малко магнитно поле и по този начин постига по-малка дълбочина на търсене. Неговото предимство: Той може да открива и по-малки предмети като златни късчета и ушни шипове, които голямата намотка може да е „пропуснала“.
   Pulse Nova Frame Coil Xi104, използвана от 2 ловци на съкровища
   Предимство на намотката на рамката: За разлика от търсещите намотки Delta и Omega, намотката на рамката се използва без телескопичния прът. С малко над 1 m² площ покритие може да се постигне съответно голямо магнитно поле. По този начин се откриват само по-големи обекти и могат да се постигнат максимални дълбочини на търсене.

    

   Варианти на металотърсача OKM Pulse Nova с един поглед

   Pulse Nova Delta
   Pulse Nova Delta: PI с търсеща бобина Delta38
   Pulse Nova Delta+
   Pulse Nova Delta +: PI с търсещи бобини Delta38 и Delta18, както и рамкова намотка Xi104
   Pulse Nova Omega
   Pulse Nova Omega: PI с търсеща бобина Omega38
   Pulse Nova Omega +
   Pulse Nova Omega +: PI с търсещи бобини Omega38 и Omega18, както и рамкова намотка Xi104  СЛУЧАИ НА УПОТРЕБА   -Селско стопанство

  -Археология

  -Услуги за търсене на взривни устройства

  -Криминалистика

  -Откриване на военни предмети

  -Търсене на естествено злато

  -Обществени услуги

  -Лов на съкровища

  -Услуги за търсене от OKM

 

СЪДЪРЖАНИЕ В КОМПЛЕКТА
1xБлок за управление с носеща лента
1xТелескопичен прът
1xБезжични Bluetooth слушалки
1xLED фенерче
1xЗарядно устройство
1xАдаптер за пътуване
1xТърсеща бобина 38 см
1xСонда по избор 18 см
1xРамка по избор с трансоиртна тръба
1xРъководство за работаСПЕЦИФИКАЦИИ

Блок за управление

 • Размери (В x Ш x Д): 180 x 115 x 70 mm
 • Тегло: 0,64 кг
 • Входно напрежение (макс.): 4,8 - 20 V DC, 3,16 A, 20 W
 • Клас на безопасност: IP40
 • Време за работа (напълно заредено, 25 ° C): прибл. 8 часа
 • Време за зареждане @ 19 V: прибл. 3 часа
 • Обратна връзка: акустична
 • Работна температура: 0 ° C - 40 ° C
 • Температура на съхранение: –20 ° C - 70 ° C
 • Водоустойчив: Не


  Телескопичен прът

  • Размери (Д х Ш х В): 630 - 1023 x 115 x 200 мм
  • Тегло: 0,90 кг

  Търсеща бобина 38 см

  • Диаметър: Ø 375 мм
  • Височина: 45 мм
  • Дължина на кабела: прибл. 1,50 м
  • Тегло: прибл. 0,80 кг
  • Технология: Bifilar Mono Coil, Високоволтова импулсна индукция
  • Водоустойчив: Да

  Търсеща бобина 18 см

  • Диаметър: Ø 175 мм
  • Височина: 45 мм
  • Дължина на кабела: прибл. 1,50 м
  • Тегло: прибл. 0,4 кг
  • Технология: Bifilar Mono Coil, Високоволтова импулсна индукция
  • Водоустойчив: Да

  Бобина на рамката Xi104

  • Размери, разглобени (D x L): Ø 130 x 1120 mm
  • Тегло (с транспортна тръба): прибл. 3,26 кг
  • Размери, сглобени (Д х Ш х В): 1040 x 1040 x 60 mm
  • Тегло (без транспортна тръба): прибл. 2.35 кг
  • Технология: моно намотка, импулсна индукция с високо напрежение
  • Водоустойчив: Не

  Техническите данни са средни стойности. По време на работа са възможни незначителни отклонения.Подобни продукти
МЕТАЛОТЪРСАЧ И СКЕНЕР OKM FUSION LIGHT

☎ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ 0888-509-001 OKM Fusion Light Характеристики- Компактен: Лесен е за използване и за транспортиране, при което цената не е висока, а самия детектор е снабден с уникална техноло

Цена: 9 878,00 лв.
МЕТАЛОТЪРСАЧ И 3D СКЕНЕР OKM FUSION PROFESSIONAL

☎ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ 0888-509-001 OKM Fusion Professional-Компактен: това е детектор с вграден Vizualizer 3D и помощен таблет за работа-Измерване на дълбочина: С тази техн

Цена: 15 280,00 лв.
МЕТАЛОТЪРСАЧ И 3D СКЕНЕР OKM FUSION PROFESSIONAL PLUS

☎ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ 0888-509-001OKM Fusion Professioanl Plus Версията Fusion Professional Plus е идеална за напреднали потребители, които се нуждаят от повече функции. Работа с мета

Цена: 29 160,00 лв.
МЕТАЛОТЪРСАЧ И 3D СКЕНЕР ОКМ EVOLUTION NTX

☎ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ 0888-509-001 OKM Evolution NTX - Идеален детектор за 3D сканиране, плюс сонда с технологията VLF за търсене на сткровища- Дълбочина на търсене: Нашите клиенти намират обекти

Цена: 10 800,00 лв.
***TBI***
Купи на изплащане
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!