Често задавани въпроси (FAQ)

Koй е официален вносител на Minelab в България?

УЪРЛДДЕТЕКТОРС ЕООД e официалният вносител на фирмата Minelab в България,Гърция,Северна Македония и Албания.

Къде е сервиза на Minelab за България?

-Официалния сервиз на Мinelab за България се намира на адрес: София,Булевард България 53.

-Централния сервиз се намира в Гърция: K.VARDAKA 24, Riga Fereou str.P. Faliro, Athens, 17563 +302109844563

Когато имате проблем с уреда ,който притежавате , и желате да се възползвате от гаранционен сервиз, независимо дали сте го купили от нас или някой от по-горе посочените дилъри , можете да ни го изпратите на адрес София, бул.България 53.

Транспорта до София е за сметка на клиента. Транспорта от София до Централния сервиз на Minelab, в Гърция се поема от нас, Worlddetectors. Когато поправим устройството, ще ви го върнем на посочен от вас адрес, като отново транспорта от Гърция до София се поема от нас, а от София до адрес се поема от клиента.

Мoгат ли металотърсачите на MINELAB да покажат каква е целта преди да я разкопая?

-Да , металотърсачите имат способност да разграничават различните видове цели.Функцията за дискриминация на детекторите на MINELAB измерва две целеви свойства-съдържание на желязо и степен на проводимостта.

КАКВИ ЕФЕКТИ ИМАТ РАЗЛИЧНИТЕ РАБОТНИ ЧЕСТОТИ?

-Като правило, колкото по-ниска е честотата, използвана от детектора, толкова по-дълбоко може да проникне в земята. При ниски честоти, обаче, се намалява чувствителността към малки ниско проводими цели. Колкото по-висока е честотата, толкова по-висока е чувствителността към малки цели, но няма да проникне толкова дълбоко. По принцип "златните детектори" работят на по-високи честоти (за да намерят малки самородки), докато детекторите за монети и съкровища работят на по-ниски честоти за по-дълбоко проникване. Изключение от това са металотърсачите тип MPS, които са чувствителни и търсят дълбоко едновременно.

ВОДОУСТОЙЧИВИ ЛИ СА СОНДИТЕ НА МЕТАЛДЕТЕКТОРИТЕ?

-Сондите на фирмата MINELAB са водоустойчиви.Без сондите от серията GPX.

КОЛКО ЧЕСТО ТРЯБВА ДА ГРУНДИРАМ ПОЧВАТА?

-При някои детектори изобщо не е необходимо да го правите. За начинаещите потребители се препоръчва да използват функцията за автоматично грундиране.

КАК ЩЕ РАЗБЕРА ДАЛИ ПОЧВАТА Е МИНЕРАЛИЗИРАНА?

-Ако вашият детектор издава шумове, когато работите с него, но е тих, когато спрете да местите сондата, тогава той получава сигнали от минерализирана почва. Извършете грундиране и продължете да търсите.
Само серията GPX: ако все още е шумно, може да се наложи да опитате алтернативен избор на почвата / timing. Всички останали детектори: ако все още е шумно, ще трябва да намалите чувствителността си до най-високото стабилно ниво на чувствителност.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас