ДЕТЕКТОР ЗА ВОДА И ДЕТЕКТОР ЗА КУХИНИ GEO SEEKER MINI

15 250,00 лв.
  • Марка: OKM
  • Кат. номер: GEOMINI
+ -
Цена: 15 250,00 лв.
Купи
Продуктът е успешно добавен в количката
Моля, изберете:

☎ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ 0888-509-001


GEO SEEKER MINI


-Геоелектричен детектор за вода и кухини: Определя съпротивлението на земята до дълбочина 100 м и визуализира измерените стойности в 2D
-Дълбочина: Клиентите намериха вода до 100 метра - проверете нашите препоръки
-Случаи на употреба: откриване на вода, откриване на кухини, геотехническо инженерство
-Режими на работа: Геоелектрично сканиране
-Откриваеми обекти: водни отлагания, водоносен чакъл, кухини

 

 

Характеристика

 

 

2D визуализация

Цветен дисплей / сензорен екран

Геоелектрическа процедура за измерване

Вътрешна памет

Многоезична работа

Акумулаторна батерия с голям капацитет

Описание

 

 

Детектор за вода и кухина до дълбочина до 100 метра (328 фута)

 

Подобно на големия си брат GeoSeeker , GeoSeeker Mini използва процедура за геоелектрическо измерване, базирана на Schlumberger. Водният детектор - който може да се използва и за откриване на подземни кухини - определя съпротивлението на почвата. Въз основа на това привидно съпротивление на земята, детекторът е в състояние да открива подземни водни ресурси като прясна вода, питейна вода, чакъл и ниво на подпочвените води.

Откриване на вода в Африка

Откриване на вода в Африка
Водният детектор OKM GeoSeeker е предаден през декември 2017 г. на "Aktion Pro Afrika" - организация с нестопанска цел - и вече предоставя успешни резултати от измерванията по време на търсенето на подземни ..

OKM GeoSeeker Mini

Въз основа на факта, че подземните води имат много добра проводимост, можете да заключите, че много лошата проводимост е намек за скрити кухини като пещери, тунели, камери и подземни помещения. По този начин геофизичният детектор GeoSeeker Mini може да бъде разположен едновременно като водотърсач и детектор на кухини.

 

Работа с детектора за вода и кухини GeoSeeker Mini

 

Детекторът за вода GeoSeeker Mini се управлява чрез сензорен екран. Изберете дълбочината на измерване, както и количеството точки на сканиране и просто следвайте графичните инструкции. Благодарение на лесни за разбиране изображения и икони, GeoSeeker Mini е многоезичен, като използва чист език на картината.

 

OKM GeoSeeker MiniOKM GeoSeeker Mini

По време на измерването електродите трябва да се сменят няколко пъти, за да се измери съпротивлението на земята на определени места. Всички инструкции могат да бъдат прочетени от цветния дисплей, където резултатите са представени след всяко отделно сканиране. В самия край на измерването крайният резултат се показва като графично 2D сканирано изображение.

 

 

Визуализация на данните за водните ресурси и кухината


След приключване на геоелектричното измерване се изчислява крайният резултат, за да се генерира представително 2D сканирано изображение на подземното съпротивление. С пиктограмите в долната област на дисплея потребителите могат да четат директно диаграмата: Цветовете в схемата показват водни отлагания (синьо с капки вода) и / или открити кухини (червено със символ на тунел).

 OKM GeoSeeker Mini

Дисплей GeoSeeker Mini с избрана дълбочина на измерване 20 m: Данните за измерване показват наличие на вода (синьо) и открита кухина (червено) до 20 m дълбочина.

 

OKM GeoSeeker Mini

Дисплей GeoSeeker Mini с избрана дълбочина на измерване 100 m: Данните за измерване показват наличие на вода (синьо) и открита кухина (червено) до 100 m дълбочина.

 

 

В зависимост от избора на размера и дълбочината на измерването, дисплеят съдържа няколко колони и е снабден със съответната информация за дълбочината.

 

 

Използвайки левия бутон (капки вода) и средния бутон (вход на тунела), потребителят може да премине към опростено представяне на резултатите от измерванията.

 

 

 OKM GeoSeeker Mini

GeoSeeker Mini с опростена индикация: Водотърсачът е открил ниска стойност на съпротивление в центъра на измервателното поле, което показва висока проводимост, т.е. поява на вода.

OKM GeoSeeker Mini

GeoSeeker Mini с опростена индикация: Детекторът установи висока стойност на съпротивление в центъра на измервателното поле, показваща кухина.

OKM GeoSeeker Mini

GeoSeeker Mini с опростена индикация: Бутоните могат да се използват за показване на допълнителни резултати от измерванията - кухина и 2D диаграма.

OKM GeoSeeker Mini

Избор на екранен изглед: неактивните бутони показват, че не е открита вода и / или кухина. В този случай 2D диаграмата е достъпна като преглед на данните от измерванията.

 

 

Благодарение на реализацията на поетапни инструкции и резултати в прости изображения и пиктограми, GeoSeeker Mini не зависи от езика. Това означава, че детекторът за вода може да се използва от неопитни потребители по целия свят - без значение на какъв език говорят.

 

 

Откриване на вода

 

Подземните водни ресурси имат добра електрическа проводимост и измерването на неговото съпротивление ще доведе до ниски привидни стойности на съпротивление. Възможността за откриване на вода е много полезна за

 

-радиестези, водотърсачи
-строители на кладенци, сондажни компании
-земеделие, овощарство
-минно дело, строителни предприемачию

 


Подлежащи на откриване отлагания на подземни води

 

-ниво на подпочвените води
-прясна вода, питейна вода
-подземен воден поток, водни вени
-подземни водни потоци, извори

Откриване на кухини

Скритите кухини и кухите пространства имат доста лоша електрическа проводимост и измерването на неговото съпротивление ще доведе до високи привидни стойности на съпротивление. Възможността за откриване на кухини е полезна за 

 

-археолози, историци
-иманяри
-геотехническо инженерство
-военни служби
-строителни предприемачи

 


Може да се открият подпочвени кухини

 

-пещери, тунели
-галерии и шахти
-камери, гробници, гробници
-бункери, трезори, изби, стаи

 

 

Случаи на употреба


-селско стопанство

-Археология

-Откриване на кухини

-Геотехническо инженерство

-Откриване на вода / изграждане на кладенец

-Услуги за търсене на OKM

 

 

Обхват на доставка

 

 

1x Контролен блок със сензорен екран

1x Водоустойчив и удароустойчив калъф Пеликан

1x Power Pack със зарядно устройство и адаптер за пътуване

2x Барабан за захранващ кабел (Ø 290 mm)

2x Кабел за напрежение (10 m)4x Електрод

2x Свързващ кабел (2 м)

1x Упътване

Подобни продукти
OKM Delta Ranger

Модела идва в 2 комплекта: Light (18 800 лв) и Professional (28 200 лв) edition. ☎ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ 0888-509-001 OKM Delta

Цена: 18 880,00 лв.
OKM Visualizer 3D Studio

☎ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ 0888-509-001 OKM Visualizer 3D Studio- Професионлаен софтуер: Специален софтуер за 3D изображения към детекторите на

Цена: 1 750,00 лв.
Пулс-индукционен металдетектор OKM Pulse Nova

ТОЗИ МОДЕЛ ОКМ ИМА 4 РАЗЛИЧНИ КОМПЛЕКТАЦИИМОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ НА 0888-509-001

Цена: 4 680,00 лв.
МЕТАЛОТЪРСАЧ И СКЕНЕР OKM FUSION LIGHT

☎ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ 0888-509-001 OKM Fusion Light Характеристики- Компактен: Лесен е за използване и за транспортиране, при което цената не е висока, а самия детектор е снабден с уникална техноло

Цена: 11 750,00 лв.
Купи на изплащане
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!